Meikäläisen kesä-äänten ihanuuksiin kuuluu ehdottomasti sinisten järviemme leppoisa laineen liplatus. Suomalaisen luonteen tunnuspiirteisiin kuuluu myös se, että liplatuksen taajuudesta on kisattava. Kuka laineen liplattajista onkaan suurin, kaunein ja nopein.
Ryppyotsaisten firma on jo vuosien ajan kannustanut henkilöstöään nauttimaan kesästä voittamalla soutukilpailuja. Tulosta onkin tullut ja kahvihuoneen palkintokaappia on suurennettu useampaan kertaan. Voittajaa on haasteltu kotimaasta ja ulkomailtakin, mutta kuninkaan kaatajaa ei näytä löytyvän.
Oy Sinisilmäiset Ltd. on nykyaikaisen dynamiittinen työyhteisö. Yritys on visioita väärällään ja strategiat pursuilevat kaapeista. Työpäivät alkavat aamuisin klo 08.00,00 johtoryhmien ytimekkäällä käskynjaolla ja jatkuvataamupäiväkahvittelun jälkeen hallinnon matriisiorganisaation yhtymäkohtien palavereilla. Lounaan jälkeisestä iltapäivästä leijonanosan haukkaa pyörähtely siellä ja täällä.
Ryppyotsaiset ovat aina voittaneet keskinäisen soutumittelön. Taaskin kisa lähestyy ja tappion ennakkoajatus ei luo parasta mahdollista virettä Sinisilmäisten konttuuriin. Jotakin on keksittävä. Niinpä Sinisilmäisten johto päättää, että imagollisista syistä seuraava soutukisa on yksinkertaisesti voitettava. Asetetulle visiolle asetetaan projektiryhmä strategian ja toimenpideohjelman luomista varten.
Analyysien jälkeen projektiryhmä havaitsi, että Ryppyotsilla on monta soutajaa ja yksi perämies. Omassa joukkueessa tilanne oli selvästi toisin, mutta kellään ei ollut riittävästi luontaista auktoriteettia eikä hullunrohkeutta tuoda tätä ongelmaa esille. Hygieniasyistä projektiryhmä palkkasi konsulttiyhtiön tuomaan asian julki.
Perusselvitysten jälkeen konsultti vetosi ongelman erikoislaatuisuuteen ja pyysi lisäaikaa ja rahaa eikä siinä kitsasteltu – olihan tavoitekin tärkeä. Raskaan työperiodin jälkeen konsultti tuli johtopäätökseen, että sinisilmäisten joukkueessa oli liian monta johtajaa ja liian vähän soutajia.
Sinisilmäisten johto ei aikaillut toimenpiteissään. Soutujoukkueen koostumukseen tehtiin radikaaleja muutoksia. Joukkueesta muodostettiin yhden perämiehen sijasta neljä perämiestä, joista kaksi yliperämiestä, joista toisesta joukkueenjohtaja – niin ja yksi soutaja.
Soutajan motivoimiseksi hänen melakuviotansa laajennettiin ja näin menetellen nimenomaan soutaja sai enemmän vastuuta. Itse soutukisaan palkattiin vielä Oy Rannaltahuutelijat Ab analysoimaan kokonaissuoritusta. Kisassa kävi kuitenkin niin, että Ryppyotsaiset voittivat nyt kaksinkertaisella erolla.
Voittajat vastaanottivat taas pokaalinsa, käänsivät hikisen paitansa ympäri ja painelivat jatkamaan keskenjääneitä töitään pokaali kainalossaan. Häviäjät kokoontuivat firmaan kaiken varalta palkatun psykiatrin johtamaan kriisipalaveriin, jossa ei kuitenkaan pystytty sopimaan muusta kuin vapaapäivästä ja seuraavan palaverin ajankohdasta.
Sinisilmäisten konsernijohto puuttui tilanteeseen seuraavasti, soutajalle kenkää, mitättömät konsulttipalvelut lopetettiin laskun kauhistelun jälkeen ja operatiiviselle johdolle myönnettiin vuosibonukset hyvästä yrityksestä.
Uuteen soutuvuoteen lähdetään sellaisin eväin, että niitäpä ei olisi arvannut ajatella. Soutajaa etsii nyt peräti Oy Headhunter & Son (!) ja superluotettava HighwatersOutside International Ltd. on puolestaan saanut toimeksiannon seuloa venemateriaalit hyvin tuntevat kansainväliset konsultit. Ensi kerralla voitto ei takuulla karkaa.
Kiitos Teille rakkaat lukijani, ryppyotsat ja sinisilmät. Viettäkää oikein hyvää kesää !

Kaarlo Alaoja