Tästä on ollut puhetta ennenkin. Mutta asiat ei ole pahitteeksi muistuttaa aina kun se vain on ajankohtaista.

Mikä on parasta mahdolllista mainosta kaupungillemme? Ei, ei sitä ole kalliit mainokset valtakunnan lehdissä ja televisiokanavilla. Ei myöskään se, että viisuvoittajabändin keulakuva on täältä lähtöisin. Hirviöyhtytettäkin paremmaksi mainokseksi koituu se julkisuus, jonka olympiakultaa voittanut urheilija saa aikaan.

Olympiakullan edelle ei julkisuusarvossa mene ehkä kuin jalkapallon maailmanmestaruus. Mutta kun sitä emme todennäköisesti saavuta ainakaan tällä vuosituhannella, on tyytyminen vähempään.

Talviurheilun maailmanmestaruudella on myös huomattavaaa markkina-arvoa maailmalla. Voimme olla ylpeitä ja kiittää Sapporossa hienosti menestyneitäHannu Mannista , Harri Ollia ja Janne Ryynästä . Heidän onnistumistensa ansiosta Rovaniemi kuultiin mainittavan moneen kertaan sadoissa miljoonissa kodeissa eri puolilla maailmaa.

Onneksi Rovaniemen kaupungin virkamiesjohto ymmärtää urheilijoiden menestyksen markkina-arvon. Se on luvannut palkita kaikki kolme (tähän astista) mitalistia, Ollinkin, vaikka hän nykyisin asuu Lahdessa. Se on kaupungilta kiitettävä ele, sillä kotiseuraansa Ounasvaaran Hiihtoseuraa nuorukainen ei ole unohtanut.

Siihen, miksi lahjakas nuorukainen on muuttanut Lahteen, kannattaisi Rovaniemen päättäjien myös kiinnittää huomiota. ”No, kun Rovaniemellä ei ole suurmäkeä!”, on hän lehtitietojen mukaan sanonut.