Skandaalit ovat tuttuja missimittelöistä. Nyt sellaisista saatiin ainakin käryä, kun kisojen järjestelyjä hoitanut Martina Linna, 23, kruunattiin lähes kaikessa hiljaisuudessa tämän vuoden Miss Rovaniemeksi. 

Linna kertoi joutuneensa ehdokkaaksi, kun neljä kahdeksasta kutsutusta perui tulonsa. Hänen myötä kisaan saatiin sentään viisi osanottajaa. 
Miten tässä nyt näin pääsi käymään, ”mallimamma” Tarja Pölkki kisojen järjestelyistä vastaavasta Forstyle Oy:stä?
”No, siinä nyt kävi niin, että Kokkolan tytöt peruivat tulonsa, ja ”pakotin” Martinan osallistumaan, koska häntä oli odotettu kisaan jo kaksi vuotta. Ja hyvinhän se meni. Tuomaristo valitsi hänet yksimielisesti voittajaksi”, Pölkki vastasi sähköpostitse.
Lopputulos saattoi hyvinkin olla oikea, mutta menettelystä jolla siihen päästiin, voi olla ainakin kahta mieltä. Kisan järjestäneen Forstylen edustajasta tuli missi, vaikka hän ei ollut ilmoittautunut, siis itse halunnut, kisaan. 
Mutta muutakin omituista kisojen järjestämiseen tänä vuonna liittyi.
Miss Rovaniemi-kilpailu järjestettiin nykymuotoisena nyt neljännen kerran. Vuosina 2004-06 Forstylen mediayhteistyökumppanina oli sen pyynnöstä Roi-Press. Tänä vuonna kisan järjestelyt hoitaakseen ottanut Linna teki yllättäen yhteistyötä AlmaMedian (Lapin Kansa ja Uusi Rovaniemi), ilman että oli millään tavalla yhteydessä Roi-Pressiin tai olisi sanonut kolmen vuoden yhteistyön irti.
Mikäpä siinä. Jokainen taaplaa tyylillään. 
Olisi luullut, että mediajätin myötä kilpailu olisi saanut entistä enemmän julkisuutta ja huomiota. Mutta näytti käyvän päinvastoin. Aikaisemmin missikandidaatteja hehkutettiin Roi-Pressin palstoilla numerokaupalla ja järjestettiin yleisöäänestyksiä. Tänä vuonna heitä ei esitelty missään. 
Ainoastaan pieni uutinen Lapin Kansassa maanantaina kertoi Onnelassa lauantaina käydystä kilpailusta. 1.perintöprinsessaksi oli valittu Kristiina Kiselevskaja Rovaniemeltä ja 2.perintöprinsessaksi Heli Lukkarila Oulusta.
Kuin sinetiksi salamyhkäisesti järjestetyille kisoille emme saaneet julkaistavaksemme kuvaa voittajakolmikosta.